Bästa framkallningen på nätet

Det finns ett stort antal fotobutiker på nätet där man kan beställa framkallning av sina digitala bilder. Några saker man bör tänka på när man väljer fotobutik är dels att välja en fotobutik med ett bra sortiment, en bra systemlösning där man kan arbeta med sina bilder och självklart en fotobutik med ett gott rykte.

Det är värt att surfa runt lite hos de olika fotobutikerna för att se hur de hanterar bilderna och hur enkelt det är som kund att hantera de bilder man vill ha framkallade. Leveranstider och kvalitén på bilderna hittar man ofta inte på fotobutikens hemsida utan den informationen kan man få hos prisjämförelsesajter där andra kunder, som tidigare framkallat bilder, lämnar omdömen om service, kvalité och leveranser hos de olika fotobutikerna. Här finns även omdömen om fotografiernas kvalité, vilket kan skilja sig markant både mellan olika fotobutiker men även beroende storleken på fotografiet. Kvalitén är oftast A och O och det är värt att betala några tiotal ören extra för bra kvalité än att framkalla fotografier billigare till medelmåttig kvalité. Priserna är generellt mycket låga, ca 1:-  per fotografi, vilket gör att kvalité självklart ska prioriteras före priset.

En annan viktig detalj är förstås om fotobutiken lämnar mängdrabatter eller om de erbjuder något extra när man beställer. Hos många fotobutiker har möjlighet att få prova ett antal bilder gratis så man själv kan bedöma kvalité och service. Många fotobutiker erbjuder mellan 20-100 fria framkallningar första gången man beställer och det är en bra vägledning för att de har en bra kvalité så att kunderna även återkommer och köper deras tjänster framöver.

När man hittat den fotobutik man önskar framkalla sina bilder hos behöver man först registrera ett konto hos fotobutiken. När detta är klart kan man logga in och ta del av ens egna sidor hos fotobutiken. Här bör man titta runt lite så att man är nöjd med hanteringen av bilderna och att det är lättförståeligt. Funktioner som bland annat bildredigeringsverktyg och fotoalbum är förstås ett stort plus samtidigt som det ska vara enkelt att ladda upp flera bilder åt gången och likaså att redigera dessa i fotobutikens bildredigeringsverktyg.

Tydliga beställningar avseende bland annat storlekar på foton är också en viktig detalj precis som att priserna för det man beställer är tydligt angivna så man får det man har beställt och till det pris som anges.

Kontrollera också villkor för leveranser och vad som gäller vid reklamationer. Generellt är det sällan några problem men det är ändå bra att känna till om det är något man är missnöjd med. Betalning hos fotobutiker kan ske direkt i samband vid beställningen och några fotobutiker ger möjlighet att betala mot faktura, efter en sedvanlig kreditprövning.